Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Președintele comentează acuzaţiile privind eventualele falsificări la alegeri

16 sep. 2020,, 22:39   Politică
2468 5

Preşedintele Igor Dodon respinge acuzaţiile de tentativă de fraudare a alegerilor prezidenţiale ce urmează să aibă loc la 1 noiembrie, inclusiv acuzaţiile ce ţin de falsificarea cererilor depuse de cetăţenii de peste hotare, pentru deschiderea secţiilor de votare în Rusia.

Igor Dodon spune că „cei care vorbesc despre falsificare încearcă să se victimizeze”.

„Ei înţeleg că vor pierde şi încearcă să găsească o justificare să spună că au pierdut nu de aceea că nu au avut încredere oamenii, dar deoarece au fost falsificări. Nu pot fi falsificări”, transmite tvrmoldova.md.

Mai mult, în contrast cu acuzaţiile aduse în ultimele zile, ce ţine de cererile suspecte a fi falsificate, a cetăţenilor care cer deschiderea secţiilor de votare în Rusia, Igor Dodon sugerează că de fapt, situaţia este exact invers:

„Mie îmi va fi foarte interesant dacă se va depista că o parte din înregistările online din ţările UE au fost făcute prin IP, computere, de la Chişinău. Şi atunci tot o să apară întrbare: ce se întîmplă?”, a declarat Igor Dodon la un post de televiziune.

În legătură cu acuzaţiile ce ţin de fraudarea alegerilor prin intermediul alegătorilor din regiunea transnistreană, Igor Dodon spune că „cei 10-15-20 de mii de alegători din regiunea transnistreană nu vor avea votul decisiv”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?