Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Președintele Ciprului a transmis un mesaj înaintea Summitului CPE: Despre ce va discuta oficialul cu Maia Sandu

28 mai. 2023,, 16:30   Politică
3864 0

Președintele Republicii Cipru, Nikos Christodoulides, a anunțat că va participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie.

Oficialul a menționat că dorește să se întîlnească cu președintele Maia Sandu pentru a reitera sprijinul țării sale în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, scrie radiomolova.md.

„Aștept cu nerăbdare să particip la Summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău, în data de 1 iunie, pentru a discuta problemele care afectează casa noastră comună - Europa. De asemenea, îmi doresc să mă întîlnesc în curînd cu președinta Maia Sandu și, în cadrul acestei întîlniri, să reiterez respectul Ciprului față de integritatea teritorială a Moldovei, dar și sprijinul nostru în eforturile Moldovei de integrare europeană. Moldova nu este singură”, a declarat președintele Republicii Cipru, Nikos Christodoulides.

Recent, și președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, precum și premierul Irlandei, Leo Varadkar, au anunțat că vor participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), unde vor discuta despre cooperarea strategică pe continentul european, dar și despre alte subiecte de importanță crucială.

Alți oficiali care și-au confirmat prezența la eveniment sînt și premierii Danemarcei, Estoniei și Regatului Țărilor de Jos, transmițînd mesajul că „Republica Moldova nu este singură”.


Anterior, cu mesaje similare au venit cancelarul german, Olaf Scholz, președintele Consiliului European, Charles Michel, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintele Franței, Emmanuel Macron.

Precizăm că, Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie în satul Bulboaca,, reunind în premieră 50 de oficiali, inclusiv președinți de stat, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Vă reamintim că mai multe informații despre satul Bulboaca, precum și despre alte localități din Republica Moldova, pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md la rubrica "Localități ale Moldovei".

6
1
0
1
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?