X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Președintele CEC, despre alegeri: Avem doar 70 de milioane de lei, mai mult nimic decît o promisiune a premierului

11 iun. 2021,, 09:43   Politică
2593 1

Președintele Comisiei Electorale Centrale Dorin Cimil spune că decizia de a deschide 146 de secții de vot peste hotare, a fost luată în urma calculelor financiare făcute.

Oficialul a precizat că, deocamdată în bugetul instituției electorale au fost transferate doar 70 de milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime.

„La nivel de bani, ceea ce anunță Guvernul prin emisiuni TV și ceea ce oferă CEC-ului în calitate de fonduri, sînt lucruri diferite. Au fost transferate doar 70 de milioane de lei. Haideți să fim corecți și să nu ne conducem de declarații publice, ci de documente ce urmează a fi executate. Avem doar 70 de milioane de lei, mai mult nimic decît o promisiune a premierului”, a declarat Cimil.

Întrebat cine răspunde în cazul în care situațiile în care buletinele de vot s-au terminat și cetățenii nu au reușit să-și exercite dreptul la vot, Cimil spune că responsabilitatea va aparține CEC-ului, Guvernului și Parlamentului.

„Sînt responsabili direct CEC-ul, parlamentarii și Guvernul. Pe motiv că s-au așteptat legi de modificare a cadrului normativ, care urmau să introducă metode alternative de vot. De responsabilitatea deputaților țineau inițiativele care urmau să facă o clarificare în cadrul normativ despre votul peste hotare și acele ajustări bugetare, pe care trebuia să le facă Parlamentul înainte de a fi dizolvat.”, susține președintele Comisiei Electorale Centrale.


Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie. Guvernul în exercițiu al Republicii Moldova a decis, în ședința din 12 mai, să aloce doar 70 de milioane de lei pentru organizarea scrutinului. Asta deși, Comisia Electorală Centrală a calculat că este nevoie de 125 de milioane de lei pentru alegeri. Cele 70 de milioane sînt alocate din fondul de rezervă al bugetului țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?