Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președintele Bulgariei l-a decorat pe ambasadorul Moldovei

28 feb. 2020,, 18:30   Politică
2882 0

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, l-a decorat pe ambasadorul Moldovei la Sofia, Ștefan Gorda, cu ordinul "Madarskii konnik" (Călărețul din Madar) de gradul I", transmite Noi.md.

"Această înaltă distincție de stat reprezintă recunoașterea eforturilor ambasadorului Gorda în dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de prietenie dintre țările noastre în ultimii patru ani", a declarat președintele Bulgariei la ceremonia de premiere.

El a menționat că, în timpul mandatului diplomatului, dialogul politic dintre Bulgaria și Moldova a continuat să se dezvolte pe toate direcțiile de interes reciproc.

"Relațiile de prietenie dintre aceste două țări se bazează atît pe legături culturale, spirituale, istorice și religioase puternice, cît și pe prezența unei diaspore bulgare numeroase în Moldova, care este o parte importantă a societății moldovenești", a declarat Rumen Radev.

El i-a mulțumit ambasadorului Moldovei în Bulgaria, Ștefan Gorda, pentru eforturile sale de soluționare a problemelor minorității naționale bulgare din Moldova.


La rîndul său, Ștefan Gorda a mulțumit pentru cea mai înaltă distincție de stat ca recunoaștere a eforturilor Ambasadei în dezvoltarea relațiilor de prietenie între cele două popoare.

"Ordinul "Madarskii konnik" simbolizează lupta poporului bulgar pentru libertatea, independența și un loc demn în lume, iar moldovenii, împreună cu reprezentanții altor popoare, au luptat eroic pentru libertatea Bulgariei", a declarat el, amintind despre bulgarii care și-au găsit casa în Basarabia cu 200 de ani în urmă și despre faptul că revoluționari bulgari, Hristo Botev și Vasil Levski, și-au găsit prieteni pe pămîntul moldovenesc.

Ștefan Gorda a mulțumit Bulgariei pentru sprijinul acordat pentru integrarea europeană a Moldovei. "Țara noastră are nevoie de umărul frățesc al Europei și Bulgariei, în acest sprijin este interesat și poporul bulgar, care constituie 2% din populația țării noastre", a declarat diplomatul moldovean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?