Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Președinta Maia Sandu a discutat la München despre securitate, măsuri anticorupție și reziliență energetică

18 feb. 2023,, 11:15   Politică
2836 0

În prima zi a Conferinței de Securitate de la München Președinta Maia Sandu a participat la o masă rotundă dedicată experienței diferitor state și organizații internaționale în combaterea corupției, eveniment la care a vorbit despre angajamentul autorităților moldovenești de a elimina acest flagel din țara noastră, sancționîndu-i totodată pe toți cei care au delapidat banul public.

Pentru combaterea acestui fenomen șefa statului a chemat la o cooperare mai strînsă între organele de anchetă și de drept din diferite state europene, transmite Noi.md.

Vineri, șefa statului a mai discutat cu Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, despre ceea ce se face pentru ca Republica Moldova să-și securizeze sectorul energetic, inclusiv prin trecerea la energia verde. În context, Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul partenerilor europeni care ne-au ajutat să ne diversificăm sursele energetice.

Tot în prima zi a acestui eveniment Președinta Maia Sandu s-a întîlnit cu Svenja Schulze, Ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Republicii Federale Germania, și cu un grup de deputați ai coaliţiei de guvernare cu CDU/CSU din legislativul german. Șefa statului le-a mulțumit partenerilor germani pentru ajutorul lor la depășirea crizelor curente, îndeosebi a celei energetice, dar și pentru Rezoluția privind continuarea sprijinului pentru Republica Moldova adoptată de către Bundestagul german în luna decembrie a anului trecut.

3
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?