Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 135
Transnistria stiri: 1410

Președinta Camerei Deputaților a Cehiei va efectua o vizită oficială în țara noastră

15 oct. 2022,, 12:30   Politică
2918 0

Președinta Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová, se va afla, în perioada 17-19 octombrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Agenda vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu Președinta țării, Maia Sandu, și cu Prim-ministra Natalia Gavrilița. Marți, 18 octombrie, la Parlament va fi organizată o conferință de presă, unde cei doi președinți de legislativ vor face declarații pentru reprezentanții mass-media.

La Chișinău, Președinta Camerei Deputaților a Cehiei va susține o lecție publică pentru studenții Universității de Stat din Moldova cu genericul „Republica Moldova – perspectivele integrării europene și rolul generației tinere”. De asemenea, va vizita unul dintre proiectele finanțate de Cehia, precum și unul dintre centrele de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina.

Din componența delegației cehe vor mai face parte parlamentarii Marek Ženíšek, Președinte al Comisiei pentru afaceri externe, Pavel Klíma, Președinte al Grupului interparlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Vicepreședinte al Comisiei pentru știință, educație, cultură, tineret și sport și Lucie Potůčková, Vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Cehă au fost stabilite la 1 iunie 1992. În această perioadă, au fost încheiate 34 de tratate și acorduri bilaterale care reglementează diverse domenii de activitate: politic, comercial-economic, juridic, financiar, transport, cultură şi ştiinţă, securităţii sociale, sănătăţii şi ştiinţelor medicale, apărării, etc.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?