Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Președinta a mers la Strășeni: A vizitat un liceu renovat

12 ian. 2023,, 21:45   Politică
3094 0

Președinta Maia Sandu a efectuat joi, 12 ianuarie, o vizită în raionul Strășeni și a vorbit cu oamenii din Vorniceni, Scoreni, și Cojușna despre problemele localităților, despre eforturile noastre de a depăși crizele provocate de războiul din Ucraina și despre planurile de integrare europeană.

„Vom reuși, în pofida greutăților, prin unitate și acționînd ca o comunitate. Iar fiecare dintre noi, acolo unde este, poate și trebuie să facă diferența”, a spus șefa statului, transmite tv8.md.

A mai menționat că toate cele trei localități realizează proiecte cu finanțare din Programul „Satul european”.

La Vorniceni, clădirea Primăriei va fi termoizolată și va avea un acoperiș nou. La Scoreni, va fi reconstruit Complexul Muzeistic, iar aleea pietonală din parcul central al satului Cojușna a fost deja reabilitată și amenajată.


La Cojușna, a vizitat și liceul renovat în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială.

„M-am bucurat mult să întîlnesc oameni curajoși care deschid afaceri în localitățile rurale. Am fost impresionată să-i cunosc pe Angela și Andrei Rabacu care, după 12 ani de muncă peste hotare și cu un mic sprijin de la stat, au deschis o brutărie în Vorniceni, și produc pîine și produse de panificație de o calitate excepțională.

Moldova va reuși datorită oamenilor săi care nu se tem de muncă și care schimbă în bine viața comunităților”, a punctat președinta.

3
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?