X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Premierul Pavel Filip și ambasadorul SUA, James Pettit au avut o întîlnire

17 iul. 2018,, 07:31   Politică
4927 3

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit pe Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, relatează noi.md.

Oficialii au abordat întreg spectrul parteneriatului moldo-american, în particular urmare a recentei vizite întreprinse de șeful Executivului de la Chișinău în Statele Unite.

Potrivit serviciului de presă al executivului, a fost subliniat imperativul comunicării pe toate canalele disponibile pentru realizarea calitativă a celor convenite în cadrul discuțiilor cu administrația și legislativul SUA. Premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință Statelor Unite pentru sprijinul generos acordat țării noastre în diverse domenii și formate.

În mod special, a fost apreciată susținerea SUA pentru rezoluția Adunării Generale ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și pentru rezoluția Congresului SUA care reflectă suportul pentru aspirațiile noastre occidentale.

În altă ordine de idei, oficialii au făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluții pe plan național, regional și internațional.


Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a reiterat sprijinul SUA pentru consolidarea dialogului bilateral moldo-american și pentru avansarea în parcursul prooccidental al țării noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?