X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Premierul Natalia Gavrilița a comentat datoria regiunii transnistrene la „Gazprom”

13 ian. 2023,, 08:30   Politică
3387 1

Datoriile acumulate în regiunea transnistreană pentru consumul de gaze naturale de la concernul rus „Gazprom” nu poate fi pusă pe umerii cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în această seară de premierul Natalai Gavrilița în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

„E o problemă între cei de la Tiraspol și „Gazprom”. Această datorie nu poate fi pusă pe umerii cetățenilor Republicii Moldova. Datoria a fost creată grație deciziilor luate de „Gazprom”.”, a declarat Gavrilița, transmite realitatea.

În cadrul emisiunii, premierul a confirmat că pe malul drept al Nistrului sînt consumate gaze naturale din rezervele strategice. Astfel, ea a dat asigurări că cetățenii noștrii sînt asigurați cu resursele energetice necesare pentru perioada de iarnă.

„Republica Moldova, cu excepția regiunii transnitene, nu mai consumă gaze naturale de la concernul rus „Gazprom”. Resursele de gaze naturale din dreapta Nistrului sînt din rezervele strategice”, a declarat Natalia Gavrilița.

Republica Moldova livrează integral cantitatea de 5,7 milioane metri cubi de gaze naturale zilnic, primită de la „Gazprom”, regiunii transnistrene în schimbul procurării energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan la un preț de 73 dolari pe MW.

7
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?