X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Premierul Maia Sandu dorește să meargă în Rusia, dar are „două probleme” – declarație

7 sep. 2019,, 15:45   Politică
6214 5

Asupra acestui lucru a atenționat șeful reprezentanței TASS în Moldova, jurnalistul Valeriu Demidețchi, relatează eNews.

În cadrul unei emisiuni TV din 6 septembrie prezentatorul l-a întrebat dacă Maia Sandu va continua să amîne întrevederile la nivel oficial cu șeful Guvernului rus, Dmitri Medvedev. Valeriu Demidețchi nu a oferit un răspuns evident, însă a atenționat situația pe marginea acestei chestiuni.

„Sînt convins că dna Sandu dorește să meargă în Rusia. Este o persoană pragmatică și înțelege că trebuie să meargă în Rusia, trebuie să soluționeze problemele etc. Însă dna Sandu ar avea două probleme”, a spus jurnalistul.

Potrivit lui, „prima problemă este electoratul ei” pe care Maia Sandu, în calitate de președinte al Partidului PAS, se teme să-l piardă în urma unei „lupte intraspecifice” între partidele de dreapta, dacă va fi acuzată de apropiere de Rusia.

„Problema este că cei de dreapta nu sînt mare opozanți ai socialiștilor. Electoratul socialiștilor nu va merge să-i voteze pe cei de dreapta (și invers). Pe cînd electoratul lui Năstase și Sandu între ei... În plus se mobilizează și unioniștii... Pe lângă ei și democrații (vor dori să obțină dividende politice) de pe urma acestui lucru... Adică flancul de dreapta este foarte strîmt. Și ea nu vrea să piardă electoratul, să rămână fără el”, a menționat Demidețchi, atnționînd că „sondajele recente ne arată că aici (pe flancul de dreapta) lucrurile stau nu prea bine”.


O altă problemă a dnei Sandu, în opinia jurnalistului, sînt aspirațiile înalte ale cetățenilor în raport cu noua guvernare și, în special, Guvernul. Pe cînd în mod obiectiv „de la Guvern astăzi nu se pot aștepta rezultate imediate”. Însă „oamenii consideră că guvernarea s-a schimbat (și așteaptă o îmbunătățire imediată)”.

Maia Sandu și-a confirmat intenția de a efectua în septembrie o vizită oficială în Rusia în vederea susținerii unei întrevederi cu omologul său rus, Dmitri Medvedev. La Moscova Sandu propune să se discute un spectru larg de probleme economice și politice, precum și oportunitatea cooperării în domeniul combaterii spălării banilor și, în special, în restituirea miliardului fraudat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?