X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Premierul îndeamnă opoziția să ofere Guvernului posibilitatea să muncească

6 iul. 2020,, 11:15   Politică
3289 10

Premierul Ion Chicu a declarat că partidele politice care limitează activitatea Guvernului în dreptul său de a-și asuma răspunderea în adoptarea legilor, încalcă Constituția și poartă toată responsabilitatea pentru criza politică din țară.

Chicu a declarat, după ședința de luni de la Președinție, că prin boicotarea ședințelor Parlamentului unde Guvernul urmează să-și asume răspunderea pentru rectificarea bugetului, Maia Sandu și partenerul său Andrian Candu blochează majorarea de salarii pentru medici dar și asistența financiară de 100 de milioane de euro din partea UE.

„Nu are Maia Sandu și alții nici un temei constituțional să blocheze activitatea Guvernului. Angajarea răspunderii pe rectificare a fost efectuată în deplină concordanță cu articolul 106 (1) din Constituție. Nicio persoană fizică, fie Maia Sandu sau partenerul ei Candu, nu au dreptul să obstrucționeze activitatea Guvernului”, a spus Chicu.

Premierul susține că în cazul în care modificarea la buget nu va trece, Moldova nu va putea primi 100 de milioane de euro asistența macrofinanciară din partea UE.

”Faptul că Maia Sandu blochează și finanțarea din partea UE, cum a făcut-o și în cazul creditului rusesc, vorbește despre un singur lucru: face tot ce poate ca să blocheze finanțarea țării, indiferent din Est sau din Vest, principalul să facă așa cum dorește ea”, a spus Chicu.


Premierul și-a exprimat speranța că astăzi, la ora 14.00, în Parlament, opoziția ”se va gîndi la țară și va oferi Guvernului posibilitatea să muncească”.

Proiectul pe care Guvernul și-a angajat răspunderea prevăd rectificarea bugetului pentru alocarea sumelor suplimentare pentru majorarea salariilor în medicină, indemnizații pentru urmașii medicilor decedați din cauza COVID-19, pentru subvenționarea în agricultură, pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, alocarea unui suport unic de 700 de lei pentru pensionari și nevoiași.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?