Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Premierul: "Îmi doresc să fim o guvernare pro-business și pro-investiții"

27 sep. 2021,, 22:15   Politică
2624 3

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a declarat că noile autorităţi intenţionează să desfăşoare o politică în susţinerea afacerilor, atragerea investiţiilor, creşterea economică şi împotriva corupţiei.

Potrivit Infotag, acest lucru este afirmat în adresa şefului Cabinetului de miniştri către investitori ca parte a prezentării "Cărţii Albe-2021", elaborată şi prezentată luni de Asociaţia Investitorilor Străini (FIA), transmite Știri.md.

"Ştiu că ţara noastră a trecut prin perioade de incertitudine, dar Moldova oferă şi oportunităţi pe care mulţi investitori le folosesc cu succes. Noul Guvern doreşte să obţină o predictibilitate mai mare în relaţiile dintre stat şi mediul de afaceri.

Cred că un pas important în acest sens a fost făcut de cetăţenii care, după o perioadă îndelungată (de imprevizibilitate - "I."), au ales un preşedinte, un Parlament şi un Guvern care pot acţiona armonios, să implementeze pe deplin mandatul de patru ani şi să se ocupe de problemele cronice cu care se confruntă ţara", a spus Gavriliţa.

Ea a subliniat că investiţiile nu se referă doar la crearea de locuri de muncă şi la creşterea economică.


"Investiţiile sînt inovaţii, sporirea nivelului culturii managementului, integrarea în lanţurile de producţie, creşterea productivităţii şi multe altele ce au efecte sociale semnificative", a spus premierul.

Ea este încrezătoare că businessul şi Guvernul vor colabora efectiv, pentru a face mediul de afaceri mai prietenos pentru atragerea investiţiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?