X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Premierul Estoniei: Moldova este o prioritate pentru noi

18 iun. 2018,, 12:01   Politică
2675 5

Republica Moldova își poate croi drum în UE, învățînd din experiența Estoniei, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul unei conferințe susținute cu premierul Estoniei, Jüri Ratas, notează Noi.md.

Demnitarul a menționat că Republica Moldova are nevoie tocmai de asemenea parteneri de încredere precum Estonia pentru a avansa pe calea integrării europene.

„Exemplul Estoniei ne dă speranța că și țara noastră poate definitiva tranziția de la un stat postsovietic la unul european. Aveam aceleași înțelegeri și viziuni asupra modelului de dezvoltare a țării. Ne dorim ca Moldova să treacă de la un model economic bazat pe forță de muncă brută la un model bazat pe dezvoltare și tehnologii noi. În Estonia rata de absorbție a fondurilor europene este mai mare decît media din UE”, a subliniat Filip.

„Estonia și alți prieteni ai Moldovei mă fac să cred că viitorul european al Moldovei este posibil și va deveni realitate”, a conchis el.

Premierul Estoniei, Jüri Ratas, a menționat, la rîndul său, că Republica Moldova este o prioritate pentru țara sa, în ceea ce privește acordarea suportului financiar pentru proiectele de dezvoltare. Oficialul s-a arătat convins că obiectivul de integrare europeană poate fi realizat.


„Dacă am făcut-o noi, o puteți face și voi. Trebuie să credeți în puterile voastre, să construiți o societate puternică bazată pe democrație, stat de drept și respectul pentru drepturilor și libertățile fundamentale ale omului, un stat care nu poate fi influențat din afară. Desigur, alegerea de a adera la o comunitate sau alta vă aparține”, a menționat el.

Oficialii au abordat și problema transnistreană, Estonia fiind coautor al proiectului de rezoluție privind retragerea trupelor ruse din stînga Nistrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?