COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premieră: Cum vor fi urmărite ședințele publice transmise într-una din sălile Parlamentului

Premieră: Cum vor fi urmărite ședințele publice transmise într-una din sălile Parlamentului

Parlamentul Republicii Moldova, în premieră va oferi imagini în configurații de pînă la 8 k la 360 de grade, fapt ce oferă libertatea publicului de a alege unghiul din care să urmărească ședințele publice transmise într-una din sălile Parlamentului.

Acest proiect consolidează capacitățile Legislativului de a realiza eficient controlul parlamentar, asigură transparența procesului legislativ și accesul publicului, inclusiv la lucrările comisiilor permanente. În acest mod Parlamentul facilitează controlul și implicarea societății civile în procesul decizional.

Noul sistem este pilotat în una din sălile de ședințe din Parlament și permite permite preluarea imaginilor video și foto în format de înaltă definiție, precum și urmărirea ședinței în regim on-line, în format de 360 de grade, pe pagina web a Parlamentului, precum și pe pagina oficială de YouTube. Înregistrările vor fi stocate pe ftp-ul Parlamentului, pentru a facilita editarea imaginilor conform politicilor editoriale ale instituțiilor media.


Conform unui comunicat al Parlamentului, transmisiunea live a ședințelor ,,va contribui la creșterea considerabilă a transparenței procesului legislativ și de control al Parlamentului, precum și buna cooperare dintre Parlament și societatea civilă, experți, parteneri de dezvoltare, presă, publicul larg".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load