COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 547
Coronavirus stiri: 7940

Precizările CEC privind desfășurarea alegerilor locale din Bălți

5 dec. 2021,, 00:52   Politică
2967 5

În contextul examinării de către Curtea Supremă de Justiție a strămutării cererii de apel, Comisia Electorală Centrală (CEC) informează opinia publică despre acțiunile ulterioare ce țin de desfășurarea turului II de scrutin în municipiul Bălți.

Subliniem că cererea de bază examinată de instanța de apel are ca obiect anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți.

În aceste condiții și ținînd cont de faptul că pînă la deschiderea secțiilor de votare au rămas ore numărate, CEC anunță că membrii sînt în așteptarea deciziei definitive și executorii a instanței de apel pentru a se expune asupra tuturor aspectelor ce țin de procedurile electorale ulterioare.

În cazul în care instanța va respinge apelul declarat de Comisie, casînd hotărîrea Judecătoriei Bălți, sau nu se va expune pînă la începerea procesului de votare, cele 60 secții de votare din mun. Bălți se vor deschide în regim obișnuit, la ora 7:00, pentru desfășurarea turului II de scrutin.

În cazul în care Curtea de Apel va menține decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral, indiferent de ora pronunțării deciziei, membrii Comisiei se vor întruni de urgență în ședință extraordinară pentru a se expune asupra desfășurării turului II de scrutin, dacă nu sînt întrunite cerințele prevăzute de art.145 alin. (2) din Codul electoral.


1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X