Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Precizările avocatului lui Filat, după scurtarea pedepsei ex-premierului

1 aug. 2019,, 15:35   Politică
6453 2

Victorul Munteanu, avocatul lui Vlad Filat, explică că prin încheierea din 30 iulie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, condițiile „inumane și degradante” în care ex-premierul își ispășește pedeapsa au fost compensate prin reducerea termenului de detenție cu 685 de zile.

„Confirm că a fost emisă o decizie ca urmare a hotărîrii parvenite de la CtEDO în luna martie 2019. CtEDO atunci a considerat existența noului remediu pentru a compensa zilele petrecute în condiții inumane și degradante. Deci, noi am inițiat această cale și instanța de judecată a admis cererea de chemare în judecată și a compensat acele zile de cînd dl Filat se află în detenție”, a declarat apărătorul Victor Munteanu pentru Ziarul de Gardă.

Întrebat care este procedura de punere în aplicare a deciziei din 30 iulie, Victor Munteanu a declarat că este prematur să se expună, atît timp cît nu există o hotărîre motivată în care judecătorul explică cum urmează a fi executată încheierea.

„Nu avem încă partea motivată, să vedem calculele, în ce mod vor fi aplicate alte chestiuni. Este doar dispozitivul. Respectiv, nu vrem să ne dedăm speculațiilor”, a precizat avocatul, care, solicitat de ZdG să spună care este poziția lui Vlad Filat referitor la decizie, a declarat că ex-premierul se va pronunța, la fel, după ce va citi decizia motivată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?