Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

„Practici cunoscute în oficiul lui Plahotniuc”. Avocații lui Platon au comentat scurgerile de informații

3 iun. 2020,, 14:59   Politică
3179 2

Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon îl acuză pe fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc că ar sta în spatele scurgerilor de imagini video de la audierile clientului lor.

„Sînt practici cunoscute în oficiile lui Plahotniuc”, se arată într-un comunicat de presă al avocaților lui Veaceslav Platon.

Tot ce se petrece în ultimul timp reprezintă o încercare a lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor de a „influența opinia publică în stilul celor 300 de mii de sirieni și mîine va fi apocalipsa”, se arată în comunicatul citat.

„Condamnăm scurgerile ilegale de imagini video de la audierile lui Veaceslav Platon. Astfel de metode, de a publica informația ce face parte, la moment, din secretul anchetei, erau practicate pe larg în oficiul lui Plahotniuc, însă acestea nu pot avea loc într-o societate în care legea este respectată”, declară avocații omului de afaceri.

Totodată, avocații neagă legătura clientului lor cu juristul ucrainean, Veaceslav Lîci, care cere de la Republica Moldova o despăgubire de 250 de milioane de dolari, într-un dosar legat de anularea unor acțiuni deținute de către un om de afaceri ucrainean la două bănci din Moldova.


„Lîci nu-i mai este avocatul lui Platon din 2016. Noi presupunem că acesta reprezintă interesele lui Plahotniuc, întrucît Lîci a fost de cîteva ori la Chișinău, anterior, unde s-a întîlnit cu acesta”, se mai arată în comunicatul avocaților.

Procurorul General a anunțat recent că Platon nu are vreo legătură cu furtul miliardului, iar dosarul acestuia a fost falsificat în totalitate. După această declarație, în spațiul public au fost făcute scurgeri de secvențe video de la audierile omului de afaceri, la care era prezent și Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Procuratura Generală a anunțat că a inițiat o cauză penală pe faptul „divulgării datelor urmăririi penale” și „amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”, după ce în spațiul public au apărut mai multe secvențe video din cadrul audierii lui Veaceslav Platon în dosarul penal preluat de la DIICOT România, în care este vizat Vladimir Plahotniuc, fiind suspectat de spălare de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?