TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

PPDA, în fața unei alegeri importante

PPDA, în fața unei alegeri importante

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a decis că va sprijini unul dintre candidații înaintați pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie.

Declarația a fost făcută de deputatul PPPDA, Vasile Năstase. Potrivit lui, formațiunea va opta pentru candidatura cea mai integră și profesionistă, care are profil european, transmite NOI.md cu referire la IPN.

„Este regretabil că cei de pe dreapta nu au putut găsi un candidat comun, așa cum a propus PPPDA, dar asta nu înseamnă că Platforma DA nu va susține un candidat. A apărut o declarație a unei structuri de conducere a Platformei DA în care se spune foarte clar că partidul va analiza profilurile tuturor candidaților, a celor înregistrați, și va opta pentru candidatura care va fi cea mai integră, cea mai profesionistă, cu profil european, și, bineînțeles, va susține acea candidatură”, a afirmat parlamentarul în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova. Năstase spune că formațiunea așteaptă să fie înregistrați toți candidații și după va face alegerea.

Deputata democrată Monica Babuc spune că și-ar dori ca pretendentul înaintat de Partidul Democrat pentru alegerile din Hîncești să fie susținut de mai multe partide pro-europene. „Bineînțeles că ne dorim ca acesta să fie reprezentantul PDM, care să mențină mișcarea pe vectorul pro-european al Republicii Moldova și să mențină acel trend pe care l-a avut Moldova în sensul construcției unui stat democratic și de drept”, a afirmat democrata.

Deputatul din fracțiunea PAS Lilian Carp susține că au existat discuții la nivelul conducerii PAS și PPDA privind înaintarea unui candidat comun pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești, dar ele nu au dat un rezultat concret. Parlamentarul spune că nu cunoaște care au fost discuțiile concrete între liderii celor două formațiuni, dar susține că se va implica organizațional în această campanie, dacă va fi nevoie. „La sigur o să mă implic în această campanie electorală de la Hîncești în ceea ce privește organizarea, dacă se va cere ajutorul meu, sigur o să mă implic pentru ca să avem un rezultat bun pentru candidatul înaintat”, a menționat Lilian Carp.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hîncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul cîștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hîncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load