X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PPDA, atenționat de CEC în baza unei sesizări depusă de PDM

29 mai. 2018,, 16:29   Politică
4353 10

Partidul Politic Platforma „Demnitate și Adevăr” a fost atenționat de către Comisia Electorală Centrală (CEC) să evalueze și să indice toate cheltuielile aferente a candidaților desemnați la funcția de primar în localitățile unde la 20 mai curent au avut loc alegeri locale noi.

Atenționarea CEC a fost făcută în baza contestației depusă de Partidul Democrat, prin care s-a informat Comisia de unele abateri comise de un candidat al PPPDA la funcția de primar în localitatea Pîrlița din raionul Ungheni.

Potrivit contestației depusă de CEC, candidatul PPPDA la funcția de primar în localitatea Pîrlița, raionul Ungheni, Galina Andriuță, a tipărit materiale de agitație electorală, iar cheltuielile nu au fost publicate în raportul financiar. În argumentarea sa, PPPDA a afirmat că aceste cheltuieli au fost personale, suportate de către candidat. Respectiv, CEC a constatat că PPPDA a încălcat articolul 43 aliniatul 10 din Codul Electoral, pentru faptul că nu a indicat toate cheltuielile în raport, indiferent de statutul acestora, fie donație sau acte de caritate.

De asemenea, în contestația PDM s-a evidențiat încă o încălcare prin care, Alexandru Machedon- șeful de campanie electorală a candidatului Platformei DA, la funcția de primar al Capitalei, Andrei Năstase, ar fi elaborat și publicat datele unui sondaj de opinie pe o rețea de socializare, care ulterior au fost șterse, însă nu au fost publicate în raportul financiar cheltuielile suportate pentru efectuarea acestuia.

În acest caz, CEC a stabilit că petiționarul – PDM „nu a prezentat suficiente probe” cu această încălcare admisă de PPPDA, fapt pentru care a respins această interpelare.


Totodată, CEC a venit cu solicitarea către Platforma DA de a reexamina raportul financiar și de a publica toate cheltuielile suportate în campanie.

Sesizarea Partidului Democrat a fost depusă la Comisia Electorală Centrală la data de 24 mai curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?