Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Petru Lucinschi și Mircea Snegur: Vă rugăm ca pe niște copii cuminți. Nu vă faceți de rîs (DOC.)

13 iun. 2019,, 11:58   Politică
7886 2

Doi foști președinți ai Republicii Moldova, Mircea Snegur și Petru Lucinschi, au expediat un mesaj de susținere actualului șef de stat Igor Dodon, dar și-au expus și părerea în legătură cu criza politică din țară, transmite Noi.md.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Igor Dodon le-a mulțumit ex-președinților pentru poziția exprimată în susținerea acțiunilor Președintelui RM, dar și pentru îndemnurile soluționării pașnice a crizei politice, bazate pe experiența acumulată pe parcursul anilor.

"În istoria oricărei țări sînt perioade mai bune și mai puțin bune. Acolo, unde partidele au înscris în programele lor la loc de cinste binele țării, poporul aproape că nici nu observă și nici nu resimte apariția unor divergențe între cei de la putere. În schimb, acolo unde interesele personale prevalează asupra celor obștești, orice conflict, cît de mic, deseori capătă proporții catastrofale. Am condus și noi țara în primii zece ani de independență. Și hai s-o spunem sincer, pe atunci abia obținusem independența și Statul Republica Moldova era încă firav. Existau și atunci mai multe grupuri parlamentare cu diferite opinii și concepții de multe ori diametral opuse. În timpul mandatului unuia din noi a avut loc și o dizolvare a Parlamentului. Atît doar că atunci Curtea Constituțională nu l-a obligat pe președinte să opereze subit dizolvarea într-o anumită zi, la o anumită oră. Ba, dimpotrivă, făcînd trimitere că în Constituție scrie "poate să dizolve" i-a oferit Președintelui o marjă de manevră, o perioadă de gîndire în plus, dacă doriți. Scopul sfînt al partidelor, al instituțiilor statelor este să facă tot posibilul ca să aștearnă pacea în țară și să trudească zi de zi la consolidarea ei. Este clar ca bună ziua Alegerile au fost recunoscute ca valabile. O parte din deputați au format o majoritate, care a fost recunoscută și de către organismele internaționale. În viziunea noastră fără ajutorul consistent al marilor puteri și Comunității Internaționale, posibilitățile noastre sînt limitate. Este limpede că cel mai potrivit loc de dialog este Parlamentului, dat fiind faptul că toți participanții la conflict sînt deputați. Discutați pînă găsiți acel adevăr al adevărurilor, căci de asta v-am ales. Numai domnilor deputați, lăsați învrăjbirile de manieră medievală, nimiciți baricadele de stil bolșevic. Și vă rugăm ca pe niște copii cuminți și înțelepți ai Poporului. Nu vă faceți de rîs pe voi, nu ne faceți de rîs pe noi și nu ne faceți de rîs Țara. Ea, sfînta Țară, chiar nu are nici o vină" scrie în mesaj.

Publicăm mai jos textul integral.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?