Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Poziția Departamentului de Stat al SUA privind anularea rezultatelor alegerilor primarului Chișinăului

23 iun. 2018,, 10:30   Politică
4372 5

Statele Unite ale Americii așteaptă de la autoritățile Moldovei transparență și lipsa imixtiunii politice în desfășurarea proceselor de judecată, privind nerecunoașterea rezultatelor alegerilor din 3 iunie ale primarului municipiului Chișinău.

Statele Unite ale Americii solicită, de asemenea, respectarea supremației legii şi a principiilor democratice de guvernare, inclusiv a voinței poporului, exprimată în timpul alegerilor.

Acest lucru este menționat în declarația Departamentului de Stat al SUA, dată publicităţii, transmite Noi.md.

În document se spune că Statele Unite ale Americii urmăresc cu atenție sporită dezbaterile judiciare îndesfășurare privind invalidarea rezultatelor alegerilor din 3 iunie ale primarului Chișinăului.


Responsabili de la Departamentul de Stat al SUA au subliniat că "inviolabilitatea alegerilor este baza oricărei democrații și acestea trebuie să corespundă normelor internaționale".

"Noi contăm pe faptul ca autoritățile Moldovei garantează un proces de judecată transparent, fără imixtiune politică. Dacă au fost descoperite careva încălcări, noi îndemnăm toate părțile să clarifice în așa mod situația creată încît să respecte supremaţia legii și principiile democratice ale guvernării, inclusiv voința poporului, exprimată în timpul alegerilor", se spune în declarația Departamentului de Stat al SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?