Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Posturile ilegale în zona de securitate rămîn pe agenda Comisiei Unificate de Control

29 feb. 16:07   Politică
1701 0

În cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control din 29 februarie 2024 desfășurată la Bender delegațiile au venit cu propuneri în încercarea de a găsi o soluție la problema posturilor ilegale ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului amplasate în Zona de Securitate. Discuțiile nu au condus la atingerea consensului.

Delegația Republicii Moldova își menține poziția că libera circulație trebuie asigurată în Zona de Securitate, iar posturile ilegale trebuie eliminate din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, notează Noi.md.

De asemenea, reprezentanții Chișinăului au solicitat neadmiterea provocărilor pe durata manifestărilor preconizate pentru 2 martie curent în localitățile din Zona de Securitate.

Acestea vor fi dedicate comemorării eroilor căzuți în anul 1992 în luptele pentru independența țării. Ordinea publică va fi asigurată subdiviziunile teritoriale a Inspectoratului General al Poliției, iar reprezentanților Misiunii OSCE și ai Ucrainei în Comisia Unificată de Control li s-a solicitat suportul în monitorizarea situației în Zona de Securitate.

3
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?