X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Poșta diplomatică, „verificată la sînge”, după scandalul cu anabolizante

15 ian. 2021,, 11:05   Politică
9191 10

Scandalul anabolizantelor a adus schimbări în regimul de transportare a poștei diplomatice. Ministrul Afacerilor Externe și premierul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că de acum încolo, tot „sacul diplomatic” va fi verificat la sînge. Ce ține de reținerea fostului ambasador al RM în Federația Rusă, Ciocoi a spus că nu are ce comenta, însă atît el cît și colectivul ministerului au rămas perplecși.

„Nu am ce comenta, recunosc că și eu și colectivul ministerului Afcerilor Externe am rămas perplecși de știrea care s-a difuzat acum o lună. Este adevărat că s-a mers pe încredere și credința colegilor noștri care activează în misiunile diplomatice din afară. În ceea ce privește transportarea poștei diplomatice, cazul acesta ne-a permis să facem o reevaluare drastică a regimului de transportare a poștei diplomatice din ambasade spre centrale și de la centrale spre ambasadă, transmite unimedia.info.

A fost elaborat un regulament dur în acest sens al ministerului Afacerilor Externe. De acum încolo, toată poșta diplomatică va fi verificată la sînge, va fi stabilită lista obiectelor care sînt incluse în sacul diplomatic, sigilat și sigil rupt în mod obligatoriu doar la destinație. Orice alt obiect care va fi depistat în afara listei prestabilite, ștampilate, semnate, va fi ministerul, sau persoanele care și-au permis acest lucru vor fi imediat sancționate”, a declarat Ciocoi.

În context a menționat că va fi creată o secție specială la ministerul Afacerilor Externe care va avea grijă de securitatea poștei, iar șeful misiunii diplomatice care va primi sacul de la centrală va fi principalul responsabil în cazul în care va fi depistată vreo neconformitate.

Acum două zile, fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost transferat în izolator. Curtea de Apel a decis schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest la insistența procurorilor de la PCCOCS.


Pe 30 decembrie, procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

În aceaași zi, Andrei Neguța a făcut în aceeași zi primele declarații pentru presă, în cadrul sediului Judecătoriei Ciocana. Rugat să comenteze acuzațiile care i se aduc, Neguța a menționat că problema nu este la el și nu este implicat în dosar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?