X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Popșoi: Trebuie măcar să încercăm să reziliem contractul Aeroportul Chișinău

1 sep. 2019,, 11:00   Politică
2616 4

Despre riscurile legate de încercarea de întoarcere a Aeroportului Internațional Chișinău a vorbit Mihail Popșoi în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” cu Iulia Fiodoriv.

„Dacă Guvernul totuși va decide să încerce să anuleze tranzacția, atunci nu este clar cu cine el va fi nevoit să se judece: cu fostul proprietar, adică Șor sau Plahotniuc, ori cu noul proprietar? Totuși, trebuie să vorbim sincer, inevitabil există riscuri sporite, deoarece un proces penal durează o anumită perioadă de timp, noi vom cheltui o anumită sumă de milioane de euro și în final am putea să suferim un eșec. Deoarece înțelegem, cu părere de rău, că atît precedentul proprietar, cît și actualul, au mult mai mulți bani pentru procese decît Guvernul RM.

Aceasta este problema țărilor sărace și mici. Este și problema a Organizației Mondiale a Comerțului atunci cînd țările mici nu pot să-și permită procese penale cu țări sau corporații mari.

Totuși eu, în calitate de politician, nu în calitate de vicespicher sau vicepreședinte al Partidului, îmi voi exprima propria opinie că de sigur, trebuie măcar să încercăm să reziliem contractul, dacă există această posibilitate și dacă vom considera că riscurile nu sînt atît de mari, încît să falimentăm”, consideră Popșoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?