Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Popșoi: „Toți sîntem, de fapt, europeni și nu trebuie să o dovedim nimănui”

20 iun. 2022,, 11:27   Politică
2229 0

Vicepreședintele și secretarul internațional al Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihail Popsoi a discutat despre ultima vizită a liderului francez în Republica Moldova, precum și despre dorința Guvernului Republicii Moldova de a obține statutul de candidat, în cadrul programului „Главный вопрос с Юлией Федоровой”.

Popșoi a vorbit despre semnificația vizitei lui Emmanuel Macron și, de asemenea, în timpul întîlnirii, ce pași au fost întreprinși pentru o cooperare reciproc avantajoasă cu Franța:

„Această vizită este de mare ajutor, pentru că Franța este țara președintă a Uniunii Europene. Nu există garanții, dar cînd vom primi acest statut va începe un drum foarte dificil, dar foarte important, care va servi drept ajutor serios pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova și dezvoltarea politică, deoarece există criterii serioase pentru procesele democratice – libertatea presei, independența justiției etc. Toate aceste domenii sînt foarte importante. Pentru a obține aceste îmbunătățiri ale calității vieții, mai întîi trebuie să obținem acest statut de candidat. În procesul acestor negocieri, în curînd vor fi resimțite evoluții pozitive.

Au fost semnate mai multe acorduri bilaterale în domeniul finanțelor, pentru ca Republica Moldova și Franța să nu aibă dublă impozitare. Acest document ar fi trebuit semnat cu mult timp în urmă pentru a dezvolta legături și investiții financiare bilaterale. De asemenea, am semnat un acord de lucru bilateral cu Agenția Franceză pentru Dezvoltare”.

Totodată, deputatul a evaluat și șansele țării noastre de a adera la Uniunea Europeană:


„Sîntem acum într-o poziție mai bună decît foarte multe țări care sînt acum candidate, în momentul în care au primit acest statut, performanța lor a fost mult mai proastă. Pe de altă parte, există o situație geopolitică și aceasta nu poate fi ignorată.

Nu este un secret pentru nimeni faptul că majoritatea cetățenilor noștri sînt cetățeni ai Uniunii Europene. Au cetățenie română, unii au cetățenie bulgară, poloneză. Pe de altă parte, mulți locuiesc sau au locuit în Uniunea Europeană. Și nu simt nicio problemă cu aclimatizarea, nicio problemă de natură culturală. În esență, sîntem cu toții europeni, nu este nevoie să dovedim asta nimănui, toată lumea o înțelege”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?