Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Popșoi se arată sceptic față de ideea votului prin internet

19 sep. 2022,, 16:39   Politică
2265 0

Deși Parlamentul a alocat 8 milioane de lei pentru pilotarea votului electronic, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, se arată sceptic la ideea votului prin internet.

Potrivit vicepreședintelui PAS, procesul electoral în format electronic comportă numeroase riscuri. Mihai Popșoi nu este primul reprezentant PAS care se arată sceptic în privința votului electronic. Anterior, vicepreședinta PAS, Olesea Stamate, a declarat că votul on-line este riscant pentru Republica Moldova, întrucît procesul electoral ar putea fi influențat din interior sau exterior, transmite realitatea.md.

„Eu, personal, sînt destul de sceptic la ideea votului electronic. Pentru că funcționează în foarte puține țări. Practic, doar în Estonia. Riscurile din perspectiva securității sau insecurității cibernetice sînt foarte mari. Noi ne confruntăm zilnic cu atacuri din afara țării la adresa instituțiilor publice. De aceea, vulnerabilitatea noastră în eventualitatea unui vot electronic este destul de mare”, a spus vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

La data de 8 septembrie Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în lectură finală o serie de rectificări la Legea bugetului de stat pentru anul 2022. Una din modificări vizează alocarea a circa 8 milioane de lei pentru pilotarea votului electronic.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?