Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Popșoi: „Moldova are planuri mari pentru consolidarea relațiilor cu Azerbaidjan”

18 oct. 2021,, 17:40   Politică
2887 0

Moldova are un mare plan de lucru pentru consolidarea relațiilor multilaterale cu Azerbaidjan atît pentru sporirea comerțului reciproc, cît și pentru consolidarea securității energetice a țării noastre.

Acest lucru a fost declarat de vicepreședintele Parlamentului Moldovei, președintele fracțiunii de guvernămînt „Acțiune și solidaritate” (PAS) Mihail Popșoi, vorbind astăzi la evenimentul festiv organizat la sediul Ambasadei Azerbaidjanului în Moldova cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Zilei Restabilirii Independenței Republicii Azerbaidjan, relatează Noi.md.

Din numele Parlamentului și al cetățenilor Moldovei, el a felicitat cetățenii Azerbaidjanului, poporul azer, diaspora Azerbaidjanului și Ambasadorul Azerbaidjanului în Moldova, Gudsi Osmanov, cu aniversarea a 30 de ani de la independența Republicii Azerbaidjan.

Mihail Popșoi a subliniat că poporul frățesc din Azerbaidjan a trecut prin aceleași dificultăți prin care a trecut poporul moldovenesc, în toți acești 30 de ani de independență.

„Pentru că independența se întărește în fiecare zi: cea economică, politică, energetică și, în acest sens, avem un plan mare-mare de lucru pentru consolidarea legăturilor cu Azerbaidjan atît în ceea ce privește creșterea comerțului, cît și în consolidarea securității energetice a țării”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Moldovei.


Potrivit acestuia, orice dinamică pozitivă va ajuta atît la îmbunătățirea relațiilor bilaterale, cît și la consolidarea independenței fiecăreia dintre cele două țări. „Independența este fundamentul fiecărei țări”, a subliniat Mihail Popșoi.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?