X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Popșoi către Țîcu: Un bărbat adevărat, într-o asemenea situație, își depune mandatul

19 sep. 2019,, 08:20   Politică
2857 1

Decizia lui Octavian Țîcu de a părăsi blocul ACUM a stîrnit primele reacții din partea deja foștilor colegi de bloc. Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, e de părerea că, participînd la cursa pentru șefia capitalei, Țîcu va avea „o concurență acerbă pentru un loc în subsolul clasamentului”.

Un comentariu critic la adresa lui Țîcu a venit din partea tînărului Eugeniu Sinchevici, care a colectat semnături pentru Țîcu în circumscripția Ungheni.

„Am umblat prin glod la Ungheni să conving oamenii să-l voteze. Acum regret. Dacă toți votau ca Țîcu, împotriva Zinaidei Greceanii, încă era Plahatniuc în Țară, și Petic la închisoare, și Tauber, Reghina la libertate. El nu a înregistrat nici un proiect de lege de o relevanță majoră, nu a făcut nimic pentru a apropia Republica Moldova de România. Lipsă totală de înțelegere a relevanței anumitor probleme. Copii sînt flămînzi? Asta conteză mai puțin, dar „flămînd” ai scris cu î din a? asta contează mai mult. Acum vrea să dezbine dreapta la alegeri locale, ca Chișinăul să fie cîștigat de Ceban. Nu o să îmi fie deloc dor de domnul Țîcu. Pe viitor o să îmi învăț lecția și niciodată nu o să mai fac campanie, pentru persoanele care nu merită”, a scris tînărul.

Ulterior, cu un comentariu a venit și vice-speakerul Parlamentului, Mihai Popșoi.

„Împărtășesc sentimentul colegului meu Eugeniu și totuși vreau sa îi urez succes fostului coleg Țîcu să ia mai multe voturi decît Valeriu Munteanu, Ruslan Codreanu sau, în cel mai rău caz, nu mai puține decît Vladimir Cebotari. Dl Țîcu va avea o concurență acerbă pentru un loc în subsolul clasamentului. Dacă pentru asta merită să dai cu piciorul în cei care au muncit și te-au adus în Parlament? Un bărbat adevărat într-o asemenea situație își depune mandatul”, a spus Popșoi.


Amintim că miercuri, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea PPDA din Parlament și rămîne deputat independent în cadrul blocului ACUM. Totodată, Țîcu a anunțat că va candida la funcția de primar al orașului Chișinău la alegerile locale generale din 20 octombrie, însă nu a specificat dacă o va face independent sau din partea unei forțe politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?