X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Popovici: Odată cu reintegrarea țării, Moldova își va consolida statalitatea

10 noi. 2018,, 10:44   Politică
6087 5

„Perspectivele Republicii Moldova fără regiunea transnistreană sînt sumbre, așa cîm sunt sumbre și cele ale Transnistriei independente”. Este opinia consilierului președintelui în domeniul Educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, notează Noi.md.

Demnitarul se arată convins că problema transnistreană poate fi soluționată, iar cei care afirmă contrariul o fac cu scopul de a menține această situație tensionată.

„Reintegrarea R.Moldova este o prioritate pentru țara noastră, șeful statului a vorbit nu o dată - perspectivele Moldovei fără regiunea transnistreană sînt sumbre, precum sînt sumbre perspectivele Transnistriei independente de Moldova. Și în partea dreaptă, și în partea stîngă a Nistrului trăiește același popor – care are aceeași credință, aceeași istorie. Este un așa-numit conflict declanșat artificial, este o situație care poate fi depășită și R.Moldova poate real să se reintegreze”, a declarat Popovici în cadrul unei emisiuni la Accent TV.

Consilierul se arată convins că odată reunificare statului, Moldova își va consolida statalitatea și orice tentativă de schimbarea a statului țării noastre nu va izbuti.

„Odată cu reintegrarea țării, conjunctura politică din țara noastră se va schimba radical, adică va apărea o componentă pro-statală, pro-neutralitate destul de masivă. Ca urmare, orice tentativă de subminarea a independenței țării noastre va fi sortită eșecului. De aceea, nu exclud că unele forțe politice nu-și doresc acest lucru. Nu întîmplător se vehiculează construcția unei frontiere pe Nistru, nu întîmplător cineva vorbește despre faptul că noi nu avem șanse să reintegrăm țara”, a concluzionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?