Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Popovici: În unele cabinete se schițează scheme de lichidare a Republicii Moldova

7 noi. 2018,, 16:50   Politică
5686 10

Încercări de a lovi în statalitatea și identitatea poporului Republicii Moldova au fost și vor mai fi, dar ele nu vor izbuti, este de părere consilierul președintelui în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, notează Noi.md.

Oficialul a explicat că propunerea de a modifica denumirea limbii de stat se înscrie anume în acest șir de provocări îndreptate împotriva cetățenilor.

„Ideea de modificare a articolului 13 din Constituție nu este altceva decît o provocare politică, este o acțiune îndreptată împotriva a peste 70% din cetățeni. O astfel de inițiativă nu poate fi acceptată, nu poți să modifici Constituția în condițiile în care te contrapui la 3/4 din populația țării. Astfel de tentative au fost și vor fi mai fi, însă mă bucură faptul că moldovenii nu acceptă o astfel de inițiativă. Denumirea limbii a devenit un element al paradigmei identitare a populației din această parte a lumii și cred că nimeni nu va reuși să ne lipsească de această identitate pe care ne-o dorim noi”, a menționat Popovici unei emisiuni la Accent TV.

În opinia consilierului, încercările de a submina statalitatea vor mai fi, de aceea autoritățile trebuie să fie vigilente.

„Cu siguranță în anumite cabinete se schițează anumite scheme de lichidare a Republicii Moldova și noi trebuie să fim vigilenți și să ținem cont de acele opinii și doleanțe care sînt în rîndul cetățenilor”, a adăugat Corneliu Popovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?