X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opinie: Nici Dodon, nici Sandu nu au interes să răstoarne corabia guvernării

11 oct. 2019,, 16:03   Politică
2758 2

Fostul viceministru de Externe Andrei Popov este de părere că schimbul de replici acide dintre liderii coaliției de guvernare, în ultima perioadă, este unul mai mult formal. Risc de alegeri anticipate nu există, se arată convins Popov.

Declarația a fost făcută de analistul politic în cadrul emisiunii "Puterea a patra" de la postul N4.

„Oarecum înțeleg necesitatea președintelui înaintea alegerilor, acest ping-pong retoric ajută la mobilizarea și a uneia, și altei părți din electorat. Însă nu cred în iminența și perspectiva apropiată a alegerilor. Și electoratul blocului ACUM, și electoratul socialiștilor au nevoie din cînd în cînd să vadă că nu e totul de fapt chiar roz, că se încearcă să se pună ultimatumuri. Este o vorbă care s-ar potrivi aici – «милые бранятся, только тешатся» ”, a comentat Popov situația din interiorul coaliției de guvernare.

Potrivit fostul viceministru, interesul ca această guvernare să se mențină persistă și în rîndul principalilor parteneri externi ai R.Moldova, semnal care este destul de puternic.

„Atît Sandu, cît Dodon nu au interes să răstoarne corabia guvernării și să provoace anticipate, din motive diferite. Eu văd că toți principalii parteneri externi - UE, Rusia, SUA - investesc în acest guvern și în această guvernare nu ca într-o construcție tranzitorie, dar ca într-o «întreprindere de durată», și din toate cele trei capitale eu văd același semnal: că nu există alternativă și că trebuie să lucrăm și cu președintele, și cu premierul”, a conchis Andrei Popov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?