Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Popov: Blocul ACUM ar trebui să împartă puterea cu PSRM

19 sep. 2019,, 13:20   Politică
3368 4

Președintele Institutului de Politici și Inițiative Strategice, Andrei Popov, consideră că guvernul ar trebuie să împartă puterea cu socialiștii.

În opinia sa, absența reprezentanților PSRM în ministere le oferă acestora ocazia să se îndepărteze de treburile care au loc în țară, relatează point.md..

"Mă uit la întreaga verticală a puterii. În fiecare săptămînă sînt numiți secretarii de stat, șefii de departamente și agenții, dar nu există nici o persoană din partea socialiștilor. Acest lucru le oferă posibilitatea de a vorbi, băieți, noi nu avem nici o treabă și să critice mai mult. Dați-le ocazia ca și socialiștii să participe la aceste proiece. Există un minister foarte mare al Sănătății, probleme sociale, familie, asigurări medicale, fondul de pensii, totul într-un singur loc, numiți-i acolo, împărțiți puterea. Maia Sandu are o verticală, majoritatea miniștrilor i se supun și ei sînt dependenți politic de ea, iar pe de altă parte, acest lucru îi oferă președintelui posibilitatea, ispita, să facă declarații populiste", a spus Popov în cadrul unei emisiuni la TV8.

În același timp, el consideră că pentru ca coaliția PSRM și ACUM să obțină rezultate semnificative este nevoie de mai mult timp.

"Aceasta este o majoritate guvernamentală, dar, repet, noi trebuie să creștem și să înțelegem că pentru a avea rezultate ne trebuie nu un an, ci cel puțin doi sau doi ani și jumătate. Un reper real ar fi ca noi să avem această coaliție încă un an după alegerile prezidențiale", a spus Popov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?