X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Popescu va zbura la Tallinn și Riga: Procesul de reformare a Moldovei, printre subiecte

3 ian. 2023,, 17:00   Politică
2522 0

În perioada 4 – 5 ianuarie ministrul de Externe, Nicu Popescu va efectua două vizite de lucru la Tallinn, Estonia și Riga, Letonia, pentru aprofundarea dialogului bilateral moldo-estonian și moldo-leton, discutarea agendei europene și a subiectelor de actualitate în plan regional.

Pe data de 4 ianuarie, la Tallinn, Popescu se va întîlni cu Urmas Reinsalu, ministrul afacerilor externe al Estoniei, cu care va discuta agenda bilaterală de cooperare, integrarea europeană a țării noastre, procesul de reforme din Republica Moldova dar și situația regională în contextul războiului, transmite tv8.md.

De asemenea, programul de lucru va include întrevederi cu Hanno Pevkur, ministrul estonian al apărării, Andres Sutt, președintele comisiei parlamentare pentru afaceri externe a Parlamentului Estoniei, dar și cu reprezentanții Centrului internațional pentru securitate și apărare, Indrek Kannik și Kristi Raik.

Pe data de 5 ianuarie, la Riga, Popescu va discuta cu Edgars Rinkēvičs, ministrul leton al afacerilor externe, Zanda Kalniņa-Lukaševica, vicepreședinta Parlamentului Letoniei cu participarea președintelui comitetului pentru afaceri externe Rihards Kols și vicepreședintele comitetului pentru afaceri europene Uģis Rotbergs dar și cu Jānis Sārts, director al Centrului de Excelență NATO în Comunicare Strategică.

Pe data de 5 ianuarie, de la ora 13:30, împreună cu omologul leton Edgars Rinkēvičs vor susține o conferință de presă care va putea fi urmărită în direct pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.


Возможно, это изображение текст «VERNUE MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE ȘI INTEGRĂRII EUROPENE AL REPUBLICII MOLDOVA AGENDA VIZITELOR PESTE HOTARE Tallinn, Estonia ianuarie .Întrevederi bilaterale pentru fortificarea relațiilor moldo-estone; •Agenda europeană; •SituaÈ›ia regională și cooperarea în domeniul securităț›ii și apărării. Riga, Letonia ianuarie .Întrevederi bilaterale pentru fortificarea relațiilor moldo-letone; •Agenda europeană; .Situația regională și cooperarea în domeniul securității și apărării.»

0
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?