X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Popescu: Ucraina a devenit candidată la aderare din cauza războiului, iar Moldova – datorită efortului diplomatic

3 mar. 2023,, 15:26   Politică
2470 1

Ucraina a devenit candidată la aderare din cauza războiului, iar Moldova – datorită efortului diplomatic, afirmă șeful diplomației de la Chișinău. Declarațiile au fost făcute de Nicu Popescu la un an după ce a fost depusă cererea.

Ministrul de Externe afirmă că fosta prim-ministră Natalia Gavrilița și președinta Maia Sandu au avut peste 150 de întrevederi cu omologi și oficiali din diferite țări și instituții. Scopul lor final era să convingă țările membre ale UE să susțină procesul de aderare al Moldovei.

„Decizia de oferirea a statului de candidat pentru Republica Moldova, se datorează efortului diplomatic comun dintre Președinție, colegilor din Parlament, Ministerului de Externe și colegilor din Guvern”, a spus Popescu.

Oficialul a menționat că în cazul Republicii Moldova, acordarea statului de țară candidată nu era garanta. În context, el a făcut referire și la „alte state” care au cerut aderarea (n. red.: în martie 2022, alături de Ucraina și Republica Moldova, cererea a fost depusă de Georgia), fără a le numi, dar nu au obținut statutul.

1
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?