X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Popescu: „Țara noastră și-a asumat responsabilitatea de vecin și stat prieten”

3 mar. 2022,, 11:45   Politică
3253 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate și cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.

„Am discutat despre consecințele războiului declanșat în Ucraina și care afectează profund pacea în regiunea noastră. Am menționat că în pofida provocărilor cauzate de criza sanitară, energetică și economică, țara noastră și-a asumat responsabilitatea de vecin și stat prieten prin solidarizarea și identificarea promptă a soluțiilor pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni.” – a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean le-a mulțumit partenerilor europeni pentru răspunsul rapid oferit la adresarea Republicii Moldova și oferirea, în consecință, a suportului necesar țării noastre prin intermediul mecanismului european de protecție civilă. Austria, Finlanda, Franța, Suedia, Grecia, Lituania, Regatul Țărilor de Jos, Cehia - sînt doar cîteva state membre ale UE care au anunțat asistență pentru Republica Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?