Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Popescu: Suedia este unul din cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova

6 dec. 2022,, 13:45   Politică
2050 0

Potrivit ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, Suedia este unul din cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova pe dimensiunea implementării proiectelor de asistență pentru dezvoltare, susținînd modernizarea europeană a țării noastre.

”În cadrul discuției mele cu Johan Forssell, ministrul cooperării internaționale pentru dezvoltare și al comerțului exterior, am vorbit despre domeniile prioritare care vor defini în următorul an dialogul nostru cu Suedia: sporirea comerțului bilateral, preluarea bunelor practici referitoare la tranziția la economia verde, dezvoltarea inițiativelor de utilizare a energiei regenerabile.

Am apreciat mesajul ministrului suedez care a punctat că în cadrul președinției Suediei a Consiliului UE, țara noastră va fi prioritară pentru programele de asistență ale autorităților de la Stockhol, pentru a implementa eficient reformele solicitate de cetățeni”, a scris Popescu.

Pentru dinamizarea schimburilor comercial-economice și atragerea investițiilor suedeze în economia națională, am propus organizarea unui forum al oamenilor de afaceri și diversificarea în continuare a vinurilor moldovenești comercializate în monopolul de stat al alcoolului Systembolaget din Suedia.

La final, ministrul spune că a efectuat un schimb de opinii cu privire la impactul războiului asupra stabilității socio-economice din Moldova, în special în sectorul energetic, mulțumind pentru angajamentul Suediei în cadrul conferinței donatorilor de a susține proiectele prioritare care au ca scopul redresarea economică în țară.

1
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?