Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Popescu spune că Guvernul nu a hotărît dacă va primi arme letale NATO

27 mai. 2022,, 11:29   Politică
3143 0

Aflat în vizită la Praga, ministrul moldovean de externe a vorbit într-un interviu pentru Europa Liberă despre discuțiile din guvern privind dotarea mai bună a armatei.

Guvernul moldovean poartă o dezbatere internă despre faptul dacă trebuie să accepte sau nu arme letale oferite de țări NATO pentru a întări capacitatea de apărare a R. Moldova, dar nu a luat încă o decizie, a declarat ministrul de externe, Nicolae Popescu, pe 26 mai, transmite Europa Liberă.

„Noi în Moldova înțelegem că trebuie să ne îmbunătățim capacitatea de a ne asigura securitatea proprie”, a spus ministrul moldovean de externe în interviul acordat jurnalistului Europei Libere, Ray Furlong.

„Așa că există, a spus Popescu, o discuție în interiorul țării despre pașii următori, cum să ne adaptăm la un mediu geopolitic mult mai amenințător, dar nu discutăm în termeni concreți la această fază despre furnizări de arme letale”. Cînd guvernul va lua o decizie, va comunica tuturor ce planuri își face, a mai spus ministrul Popescu.

A fost prima sa declarație pe această temă după oferta făcută cu o aproape o săptămînă în urmă de șefa diplomației britanice Liz Truss, care a spus că Marea Britanie vrea să înarmeze R. Moldova „la standarde NATO” pentru a descuraja o invazie rusească, și poartă discuții în acest sens cu alte țări aliate.


Într-un sondaj al Noi.md, oamenii spun că Republica Moldova nu are nevoie de arme, ci de pace, iar neutralitatea trebuie păstrată cu sfințenie.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?