Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Popescu s-a întîlnit la Paris cu diaspora din Franța

10 iun. 18:05   Politică
719

În cadrul vizitei de lucru din aceste zile la Paris, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu s-a întîlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Franța.

„Le-am confirmat conaționalilor noștri că depunem în acest moment toate eforturile politice și diplomatice pentru recunoașterea permiselor precum și pentru negocierea acordului pe securitate socială, subiect abordat inclusiv de către doamna președintă Maia Sandu la întîlnirea avută cu președintele francez Emmanuel Macron.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

În cadrul discuțiilor vicepremierul Nicu Popescu a comunicat faptul că este planificată suplinirea cu personal a oficiului consular din Paris și că începînd cu 1 ianuarie 2023 taxele consulare vor fi reduse la jumătate.

De asemenea, oficialul moldovean a menționat că proiectul de lege privind acordarea de facilități fiscale și vamale celor care vor să revină cu traiul înapoi în țară este deja în Parlament, totodată în Legislativ fiind declanșate procedurile și pentru crearea unui grup de lucru care va accelera găsirea de soluții pentru interacțiunea mai eficientă cu Diaspora, dar și pentru implicarea cu succes a celor aflați momentan peste hotare în viața din Republica Moldova.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав