X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Popescu s-a întîlnit cu secretarul general adjunct al NATO. Despre ce au discutat

6 iun. 2023,, 15:50   Politică
2382 0

Pacea, calmul și stabilitatea în Republica Moldova este menținută, inclusiv, grație parteneriatului cu Alianța Nord-Atlantică, a declarat vicepremierul Nicu Popescu, după întrevederea cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit Alianței pentru sprijinul acordat țării noastre, în timp ce Mircea Geoană a dat asigurări – NATO va fi alături de Moldova și în continuare, inclusiv pe calea de a aderare la UE, transmite newsmaker.md.

„NATO, pe parcursul ultimelor 30 ani, întotdeauna a sprijinit democrația, calmul și stabilitatea țării noastre, lucru pe care îl apreciem în Republica Moldova. (…) Este important că Moldova nu este singură, or pentru țara noastră, mai mult ca niciodată este important să nu fim singuri, să consolidăm acele parteneriate, prietenii cu acele țări, organizații care ne ajută să menținem pacea, calmul, stabilitatea, libertatea și europenitatea țării noastre. Această vizită, azi la NATO, discuțiile pe care le avem, ne ajută să menținem Republica Moldova ferm în familia europeană de state”, a declarat vicepremierul, ministrul de Externe, Nicu Popescu.

„Aliații NATO susțin pe deplin integrarea europeană a Moldovei. Locul Moldovei este în UE, iar noi vă vom ajuta să implementați reformele necesare. (…) Viitorul Republicii Moldova este în familia democrațiilor europene”, a declarat, la rîndul său Mircea Geoană.

De menționat că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles și Stockholm, unde va avea întrevederi cu oficiali europeni. Potrivit oficialului, principalul subiect abordat în cadrul vizitelor va viza accelerarea procesului de aderarea a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

1
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?