X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Popescu s-a întîlnit cu noua șefă a misiunii OSCE în Republica Moldova

19 oct. 2022,, 09:45   Politică
1650 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării Nicu Popescu a avut o întrevedere cu noua șefă a misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling, care și-a început mandatul în țara noastră.

„Am vorbit cu doamna ambasador despre stadiul actual al procesului de reglementare transnistreană și situația de securitate în regiune. M-am referit la impactul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra funcționării formatului de negocieri 5+2 și a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. Totodată, am atras atenția șefei misiunii OSCE asupra agravării continue a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, fiind solicitată o implicare mai activă a OSCE și Misiunii sale din Moldova în acest sens” – a declarat ministrul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean a reiterat poziția consecventă a autorităților de la Chișinău privind soluționarea pașnică, pe căi politico-diplomatice, a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute internațional și cu acordarea unui statut special pentru regiunea transnistreană.

„În încheierea întrevederii noastre, i-am urat succes ambasadoarei Kelly Keiderling în exercitarea mandatului său, asigurând-o de suportul deplin al MAEIE” – a conchis șeful diplomației moldovene Nicu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?