Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Popescu s-a întâlnit cu diaspora moldovenească din Spania

26 ian. 2023,, 09:30   Politică
11073 0

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Spania în cadrul vizitei sale în peninsula iberică. Oficialul discutat cu cei prezenți despre dorul de casă, situația de la Chișinău, eforturile Chișinăului de a păstra pacea, stabilitatea și a merge accelerat în direcția aderării la Uniunea Europeană, dar și despre cooperarea foarte bună cu Spania.

Moldovenii din Spania au demonstrat că sînt un pod al prieteniei, al legăturilor noastre trainice în plan economic, social și cultural, contribuind la dezvoltarea R. Moldova prin investiții dar și transfer de experiență. Am încurajat diaspora noastră să continue promovarea Moldovei în Spania ca o destinație turistică și de afaceri” a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Externe le-a mai povestit conaționalilor și despre eforturile de la Minister privind digitalizarea serviciilor consulare, lansarea recentă în regim de testare a serviciului de programări online, dezvoltarea aplicației e-consulat și reducerea taxelor consulare din acest an cu circa 60%, notează deschide.

Popescu a mai dat asigurări că, împreună cu echipa de la Guvern, va promova și alte inițiative solicitate de cetățeni: intrarea în vigoare a acordului privind protecția socială și negocierea unui acord privind conversiunea permiselor de conducere.

Conform estimărilor MAEIE, în Spania locuiesc peste 35 de mii de cetățeni ai R. Moldova.

1
0
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?