Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Popescu: R. Moldova este un stat neutru

9 mar. 2022,, 07:43   Politică
2880 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, solicită ajutor de la instituțiile europene pentru ca R.Moldova să poată gestiona criza umanitară.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul afacerilor externe a Republicii Bulgaria, Teodora Genchovska, șeful diplomației moldovenești a anunțat că poziția comună a ambelor state este condamnarea fermă a războiului din Ucraina.

„Pledăm pentru oprirea acestui război nejustificat. Chemăm la dialog și soluții diplomatice. Sprijinim suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele internațional recunoscute. R.Moldova este o țară neutră, dar neutralitatea nu presupune indiferența. Statul nostru oferă ajutor oamenilor refugiați din calea războiului”, a spus el, precizînd că autoritățile din Chișinău au nevoie de sprijin internațional pentru a gestiona această criză de o manieră demnă și calmă.

Popescu a mai spus că, la moment, pe teritoriul R.Moldova se află peste 100 de mii de cetățeni ucraineni, dintre care peste 40 de mii – minori.

La fel, părțile au abordat și subiectul privind integrarea europeană a R.Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?