X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Popescu: Prioritatea zero în politica externă - integrarea în UE

11 aug. 2021,, 08:12   Politică
2777 2

Prioritatea zero a noului Guvern în domeniul politică externă o va constitui integrarea în Uniunea Europeană, a declarat vicepremierul Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o ieri la Chișinău cu reprezentanți ai ambasadelor, acreditate în Republica Moldova, transmite IPN, cu refrerire la un comunicat de presă al ministerului de resort.

Nicu Popescu a menționat că noul Executiv își propune să promoveze o politică externă activă, consecventă și pragmatică, în beneficiul cetățenilor.

Totodată, o prioritate distinctă a noului Guvern este de a asigura un climat internațional și regional favorabil, constructiv și non-conflictual, pentru implementarea cu succes a reformelor, combaterea corupției, redresarea economiei și a sferei sociale.

„În plan bilateral și multilateral, vom intensifica acțiunile noastre diplomatice pentru a consolida parteneriatele existente, a dinamiza activitatea în cadrul organizațiilor internaționale și a dezvolta relații bune cu țările lumii”, a subliniat Nicu Popescu.

Oficialul a transmis mulțumiri șefilor misiunilor diplomatice pentru asistență consistentă oferită Republicii Moldova în combaterea pandemiei de COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?