Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Popescu: Nu există absolut niciun motiv ca R.Moldova să devină ținta unor acțiuni militare

25 mar. 2022,, 10:51   Politică
3012 0

Reieșind din faptul că R.Moldova este un stat neutru, nu există absolut niciun motiv ca țara noastră să devină ținta unor acțiuni militare ostile, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, după ce a fost întrebat de jurnaliști despre riscul unei agresiuni militare asupra R.Moldova.

„Poziția noastră reiese din faptul că absolut fiecare persoană care trăiește pe continentul european este afectată de acest război, fiecare persoană se simte mai puțin sigur decît pînă la izbucnirea acestui război.

Reieșim din faptul că R.Moldova care este un stat neutru, nu există absolut niciun motiv să devină ținta unor acțiuni militare ostile. Evident nu putem prezice cum va evolua situația, nu putem prezice viitorul, nu putem specula. Absolut orice guvern este obligat să se pregătească pentru întreg spectrul de scenarii care se pot aplica față de orice stat.

Și guvernul nostru din toamna anului trecut a început pregătirile pentru întregul spectru de scenarii, inclusiv valul re refugiaț.

În același timp reiterez că pentru noi singura modalitate de a reglementre a conflictului transnsitrean este calea pașnică, calea dialogului, a negocierilor.


Cetățenii noștri își doresc ca întreaga țară să-și mențină starea de pace, și nimeni de pe teritoriul nostru, din stînga Nistrului, nu-și dorește ca o anumită parte a țării noastre să fie implicată într-un fel sau altul în aceste ostilități”, a explicat Nicu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?