Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Popescu: Moldova nu țintește să adere la NATO

30 noi. 2022,, 12:56   Politică
2003 0

Republica Moldova nu țintește să fie membră NATO, a declarat șeful diplomației moldovene Nicu Popescu, vorbindu-le jurnaliștilor la reuniunea miniștrilor de Externe ai Alianței Nord Atlantice de la București.

El a menționat că statutul de neutralitate al Moldovei este prevăzut în Constituție, adăugînd însă că neutralitatea nu înseamnă autoizolare, demilitarizare, sau indiferență față de ce se întîmplă în lume.

„Moldova este interesată să-și fortifice reziliența inclusiv prin NATO”, a declarat Popescu, afirmînd că Moldova este prezentă la întîlnirea ministerială NATO pentru a fi mai vizibilă pe arena internațională și pentru a-și face parteneriate cu acele țări și organizații care susțin libertatea R. Moldovei, integritatea teritorială și democrația.

Miniștrii de externe din NATO au promis în cadrul reuniunii un „sprijin individualizat” mai puternic pentru Republica Moldova și alte două „țări partenere”, pe care le găzduiesc la București, în zilele de 29-30 noiembrie.

La reuniune axată pe sprijinul pentru Ucraina invadată de Rusia, R. Moldova a fost invitată ca țară parteneră a Alianței Nord Atlantice, alături de Georgia și Bosnia-Herțegovina, iar o sesiune specială dedicată acestora este programată pentru 30 noiembrie.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?