Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Popescu, într-o vizită oficială în România

12 apr. 2023,, 09:28   Politică
2407 1

În perioada 12-13 aprilie, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, alături de ministrul apărării Anatolie Nosatîi, participă la reuniunea trilaterală a miniștrilor de externe și cei ai apărării ai României, Republicii Moldovei și Ucrainei, care va avea loc la București.

În cadrul vizitei, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu omologul său român, Bogdan Aurescu, dar și cu cel ucrainean, Dmytro Kuleba, în cadrul întîlnirilor urmînd să se discute subiecte precum securitatea regională. În acest context, vicepremierul Nicu Popescu va participa și la un panel de discuții din cadrul Conferinței pentru Securitate la Marea Neagră. La fel, se va discuta despre procesul de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE precum și despre organizarea de către țara noastră a Summit-ului Comunității Politice Europene pe 1 iunie 2023. Oficialul moldovean va avea întrevederi și cu alți demnitari români.

Pe data de 13 aprilie, după reuniunea trilaterală, miniștrii de externe și cei ai apărării vor susține o conferință de presă comună, începînd cu ora 15:10, ora Chișinăului.

2
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?