Popescu, în discuții cu ambasadorii UE și ai statelor G7. Ce probleme au fost abordate

13 sep. 2022,, 18:31   Politică
2192 0

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întîlnit cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor membre ale Uniunii Europene, statelor G7 și ai organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova pentru a discuta despre pașii următori în procesul de implementare a reformelor pe calea aderării Republicii Moldova la UE.

În dialogul cu ambasadorii, oficialul moldovean a relatat despre procesul de consultări, elaborarea Planului de acțiuni, aprobarea lui în cadrul Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană și despre determinarea fermă de implementare a acestuia de către instituțiile naționale responsabile.

„Am evidențiat importanța sprijinului partenerilor noștri pentru a ne ajuta să facem față situației dramatice create de războiul Rusiei împotriva Ucrainei și impactul socio-economic al acestuia asupra țării noastre.

De asemenea, tot în cadrul reuniunii, împreună cu Ecaterina Casinge - șefa Cabinetului președintei Maia Sandu - am vorbit despre Platforma de sprijin a Republicii Moldova, a cărei a treia ediție se va desfășura la Paris. Vom coordona eforturile autorităților pentru a asigura o realizare cît mai punctuală a inițiativelor care ne vor ajuta să depășim provocările curente și viitoare”. – a subliniat ministrul Nicu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?