X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Popescu explică ce prevede pachetul de sprijin pentru Moldova, pus în discuție astăzi la Berlin

4 apr. 2022,, 13:08   Politică
898 0

Premierul Natalia Gavrilița, însoțită de ministrul de Externe, Nicu Popescu, și alți membri ai Guvernului efectuează astăzi la Berlin pentru participarea la Conferința de susținere a Moldovei, o inițiativă a Germaniei, Franței și Romîniei, sprijinită deplin de țările Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia și organizațiile financiare europene și internaționale.

Potrivit ministrului de Externe, crearea acestei Platforme de Sprijin este un alt exemplu elocvent de solidaritate a comunității internaționale pentru mobilizarea unui cît mai mare ajutor pentru țara noastră.

"La această reuniune a partenerilor noștri externi vom veni cu modalități practice de a sprijini Republica Moldova, atît în parcursul nostru european cît și în necesitățile noastre pentru asigurarea stabilității socio-economice și umanitare. Pachetul de sprijin pe care îl vom discuta la Berlin implică resurse financiare, granturi și credite concesionale care vor fi alocate unor proiecte de dezvoltare a țării noastre pentru toate domeniile prioritare", a menționat oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?