X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Popescu anunță subiectele din agenda vizitei sale la Bruxelles

12 dec. 2022,, 14:13   Politică
2493 0

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, participă astăzi, 12 decembrie, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului estic, care se desfășoară la Bruxelles. Informațiile au fost făcute publice de către vicepremier pe rețelele de socializare, transmite newsmaker.

Nicu Popescu se află astăzi la Bruxelles pentru a discuta o gamă largă de subiecte cu miniștrii de externe ai UE și ai Parteneriatul estic. Ministrul de externe participă la invitația înaltului reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, și a comisarului european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.

„Agenda mea de discuții include:

– reformele care deschid calea către aderarea noastră la Uniunea Europeană;

– modalitățile de a consolida cooperarea în materie de securitate și reziliența energetică;


– viitorul Parteneriatului estic”, a informat ministrul.

Totodată, ministrul de externe s-a împărtășit cu cetățenii că la masa europeană stă alături de ministrul afacerilor externe al României.

„Alături de prietenul Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe al României, simțim sprijinul puternic în calea noastră ireversibilă spre Uniunea Europeană.

Îți mulțumesc, Bogdan, pentru sprijinul tău și al României pentru aderarea noastră la UE, în calea reformelor și a consolidării rezilienței”, a scris Nicu Popescu.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?