Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Popa: Plahotniuc are dosare mult mai serioase decît Filat

24 sep. 2020,, 11:11   Politică
3617 0

Fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, este cercetat în SUA pentru spălare de bani, afirmă ex-avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”.

„Plahotniuc are dosare mult mai serioase decît Filat. El este investigat în SUA foarte serios. Din discuțiile pe care le-am avut cu ofițerii FBI și dna procuror Jennifer Olis, care au fost destul de constructive, dumneaei m-a asigurat de disponbilitatea de a ajuta poporul R.Moldova în investigarea acestor infracțiuni. Plahotniuc se află la moment sub anchetă și nu poate face multe chestii, nici măcar declarații, are interdicții să facă prea multe declarații. Chiar dacă încearcă să coopereze cu serviciile de acolo, nu o să-l ajute nici asta”, a declarat Igor Popa.

Avocatul mai spune că Vladimir Plahotniuc a fost cel care l-a întors pe Filat împotriva sa, prin probe false.

„Tot dosarul deschis în SUA îl cunosc, pentru că acest individ are chestii și cu mine. El este cel care m-a certat pe mine cu Filat prin anumite probe false. I-a adus lui Filat prin Daniel Diviricean, consilierul lui, niște falsuri că eu aș fi încasat bani. Filat fiind atît de incompetent în tranzacțiile financiar-bancare nu și-a dat seama că i s-au adus cifrele de la sumele care aparțineau firmelor lui. Plahotniuc știa că eu fac parte dintr-o asociație de avocați puternici în America și știa la fel că dosarul lui Filat este raportat la președintele asociației din SUA”, a mai declarat Popa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?